De Ruiter Ranch

Nederlands | English

Welkom op De Ruiter Ranch

 

 

Maud de Ruiter - De Ruiter RanchMijn naam is Maud de Ruiter en ik heb een grote liefde voor kleine paardjes. Het begon allemaal een jaar of 17 geleden toen ik mijn eerste shetlandertje kreeg. Ik was een jaar of twaalf toen en  vond het helemaal geweldig, en had er net zoveel plezier mee als de grote paarden die ik toen verzorgde en bereed. Wandelen, fietsen, koetsje rijden, haren vlechten, kunstjes leren enzovoorts.

Die Shetlander genaamd Isabella was drachtig en in 2003 werd Topie geboren. Een vosmerrie. Datzelfde jaar en het jaar erop werd ze weer gedekt en daaruit zijn Ukkie en Wiesje geboren. Ook zij werden ouder en gedekt en in een paar jaar hadden we al een flinke ‘shetclub’ zoals ik dat zelf toen altijde noemde. We besloten om zelf een (dek)hengstje te kopen. Eerst was dat Turbo een mooie vosbonte zoon van Jasper van het Heidepark. Na 3 jaar moest hij plaats maken voor Xam Framax. Een bruine dekhengst.

 

In 2009 raakte ik voor het eerst bekend met de minipaarden en ik vond die nog veel leuker dan de basis gefokte shetlander. Ik wilde graag zo’n luxe merrie kopen maar ik had eigenlijk echt teveel shetlanders. We hebben toen een aantal van onze shetlanders verkocht waardoor we toen nog 4 (fok)merries over hebben gehouden. Allemaal zelf gefokt en daarom erg speciaal voor mij. In januari 2014 kwam per toeval Cezak op mijn pad, ik zag hem op marktplaats en ik was opslag verliefd, een prachtig luxe gefokt nmprs minipaardje en dan ook nog eens in mijn lievelingskleur: Valk! Die moest ik hebben en 12 januari heb ik hem opgehaald.

 

In 2015 heb ik een drachtige AMHA merrie gekocht die in 2016 een prachtig merrieveulen kreeg. Aan het einde van datzelfde jaar kocht ik nog 2 AMHA paardjes, een merrieveulen en een hengstveulen. Deze groeien nu lekker bij ons op en kunnen hopelijk in de toekomst ingezet kunnen worden als dekhengst en fokmerrie.

 

Ik probeer ieder jaar een paar leuke paardjes te fokken in de minimaat met een eerlijk karakter, correcte bouw en een goede beweging, liefst in een leuk jasje gestoken. Ik heb me erg verdiept in de kleurenleer bij paarden, het liefst heb ik van elk kleurtje wat lopen, en ik vind het een uitdaging om dan zowel een leuke kleur als correct paardje te fokken. Vanaf 2014 krijgen alle veulens DRR en de naam van de vader voor hun naam. Bij Wiesje heb ik het kunnen wijzigen omdat ik voor haar een nieuw paspoort heb aangevraagd.

 

De meeste foto's zijn gemaakt door Margje Braam Fotografie

Veel plezier op mijn site en voor vragen mag je altijd contact opnemen!