De Ruiter Ranch

Nederlands | English

 

 

Welkom op De Ruiter Ranch

Hoe het begon...

Maud de Ruiter - De Ruiter RanchMijn naam is maud de ruiter en ik heb een grote liefde voor kleine paardjes. Het begon allemaal een jaar of 20 geleden toen ik mijn eerste shetlandertje kreeg. Ik was een jaar of twaalf toen en  vond het helemaal geweldig, en had er net zoveel plezier mee als de grote paarden die ik toen verzorgde en bereed. Wandelen, fietsen, koetsje rijden, haren vlechten, kunstjes leren enzovoorts.
 

Die Shetlander genaamd Isabella was drachtig en in 2003 werd Topie geboren. Een vosmerrie. Datzelfde jaar en het jaar erop werd ze weer gedekt door goedgekeurde NSPS hengsten in de minimaat en daaruit zijn 2 merries geboren. Ook zij werden ouder en gedekt en in een paar jaar hadden we al een flinke ‘shetclub’ zoals ik dat zelf toen altijd noemde. We besloten om zelf een (dek)hengstje te kopen. Eerst was dat Turbo een mooie vosbonte zoon van Jasper van het Heidepark. Na 3 jaar moest hij plaats maken voor Xam Framax. Een bruine dekhengst welke was goedgekeurd bij het NMPRS. Zodoende heb ik mijn NSPS merries ook in het nmprs stamboek laten opnemen en zo raakte ik in 2009 voor het eerst bekend met de minipaarden en ik vond die nog veel leuker dan de basis gefokte shetlander. Ik wilde graag een luxe nmprs of amha merrie kopen maar ik had eigenlijk echt teveel shetlanders. We hebben toen voor de meeste shetjes een goed huisje gevonden. In januari 2014 kwam per toeval Cezak op mijn pad, ik zag hem op marktplaats en ik was opslag verliefd, een prachtig luxe gefokt NMPRS minipaardje en dan ook nog eens in een prachtige kleur: Valk! Die moest ik hebben en 12 januari heb ik hem opgehaald.

 

Heel soms koop ik een paardje en ik verkoop er soms ook wat, zodat er steeds wat nieuw bloed door mijn kudde blijft stromen. Ik heb zelf een schitterende dekhengst, en af en toe laat ik mijn merries dekken door een hengst van buitenaf.

 

Ik probeer ieder jaar een paar leuke paardjes te fokken in de minimaat met een fijn karakter, correcte bouw en een ruime beweging, liefst in een leuk jasje gestoken. Ik heb me erg verdiept in de kleurenleer bij paarden, het liefst heb ik van elk kleurtje wat lopen. Ik vind het een uitdaging om dan zowel een leuke kleur als correct paardje te fokken. 

 

Veel plezier op mijn site en voor vragen mag je altijd contact opnemen!